Indigo: Mukava nähdä Sinut täällä! Lämpimästi tervetuloa kauppaani. Miten voin olla avuksi? Alla näet tämänhetkisen koko valikoimani.  🎀  


Apua! 

1. Onko tuotteilla tai lahjoilla palautusoikeutta?

Korut valmistetaan jokaiselle asiakkaalle tilaustyönä takomalla kirjaimet koruun. Siten tuote on verrattavissa henkilökohtaiseksi, ja siksi tuotteella ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Saat lisää tietoa lukemalla "Käytännöt ja tietosuoja lyhyesti" osion.

2. Mistä tiedän että rannekoru on sopiva?

Mittaa ranteesi napakka ympärys pehmeällä mittanauhalla. Mikäli ranteesi paksuus on vähemmän kuin 15cm suosittelen korun lyhentämistä. Ole yhteydessä minuun, niin katsotaan asia yhdessä kuntoon. Rannekkeita voi lyhentää, mutta ei valitettavasti pidentää. Muutoin ranneketta voi hiukan itse säätää taivuttamalla varovasti sopivammaksi. Esimerkiksi leventää, kaventaa. 

3. Huomasin tehneeni virheen tilauksessani heti kun olin lähettänyt tilauksen verkkokaupassa. Mitä teen?

Ei hätää! Kerro lyhyesti mitä tapahtui. Voit käyttää yhteydenottotapana esimerkiksi "Yhteydenotto" sivulta löytyvää yhteydenottolomaketta. Kerro viestissäsi tilauspäivämäärä, sekä sähköpostiisi saapunut tilausnumerosi, nimesi sekä asiasi. Mikäli tapaus on kiireellinen, kuten esimerkiksi virheellinen teksti / kirjoitusvirhe ota yhteyttä puhelimitse +358 45 107 28 78. Voit lähettää myös tekstiviestin "kiireellinen" niin soitan Sinulle takaisin. 

Reklamaatiotapauksissa miten hyvitys tapahtuu?

Hyvitämme alkuperäisen maksutapasi mukaan, esimerkiksi jos olet maksanut luottokortilla, palautamme käyttämällesi luottokortille jne. Noudatamme kuitenkin aina toiminnassamme suomen lakia, sekä luottokunnan tai maksutapahtumatahon antamia ohjeistuksia. Mikäli Sinulla on kysyttävää lähetä viesti: asiakaspalvelu@diagnoosikoru.com


Voit maksaa turvallisesti seuraavilla maksutavoilla: