Kysymyksiä.Miten hoidan alumiinikoruani?

Alumiinikorusi on erittäin helppoa puhdistaa. Käytä esimerkiksi mietoa saippuaa tai  astianpesuainetta ja huuhtele lämpimällä vedellä. Kuivaa. Ja ta-daa se on siinä! 


Kestääkö koru vettä?

Alumiinikoru kestää hyvin vettä. Se ei ruostu eikä tummu vaikka menisit suihkuun korusi kanssa, varo kuitenkin hankaamasta korua esimerkiksi sienellä tai pesuharjalla. Uimaan ei kuitenkaan kannata korun kanssa mennä.


Tummuuko koru, tai tahraako se jotenkin ihoa?

Koru ei tummu tai tahraa ihoa.

Aiheuttaako koru allergisen reaktion iholle?

Todennäköisesti ei. Sillä alumiinikoru ei sisällä esimerkiksi Nikkeliä. Kannattaa kuitenkin kääntyä lääkärin puoleen mikäli metalliallergia mietityttää Sinua. Ilmoitathan myös Meille viipymättä, mikäli käytöstä ilmenee iho-ongelmia.


Onko alumiinikoru ekologinen valinta?

Alumiinikoru voi kestää käyttöä jopa vuosia ja on huolellisesti käytettynä kestävä materiaalivalinta. Huomioitavaa kuitenkin on, että materiaalina alumiinin valmistaminen vie paljon energiaa, on siis erittäin tärkeä käyttää valmistuksessa energialähteitä, jotka jättävät pienen hiilijalanjäljen.


Miten valkaisuaine ja alkoholipitoiset puhdistusaineet vaikuttavat alumiiniin?

Alumiini saattaa tummua jos se joutuu kosketuksiin valkaisuaineen tai alkoholipitoisten puhdistusaineiden kanssa. Mikäli ainetta joutuu korun pinnnalle, huuhtele koru vedellä ja kuivaa.


Kuinka kierrätän tuotteen?

Mikäli jostain syystä haluat kierrättää tuotteen, alumiini tulee jättää metallin keräykseen. Tarkista oman kaupunkisi lähin kierrätyspisteen sijainti, mikäli taloyhtiössäsi ei vielä ole metallin kierrätyspistettä. Tiesitkö, että alumiini ei huonone kierrätyksestä, ja noin 75% kaikesta koskaan tuotetusta alumiinista on edelleen käytössä.


Onko alumiini terveydelle vaarallinen?

Tämän hetkisten saatavilla olevien tutkimustulosten mukaan, kiinteässä muodossa oleva alumiini ei ole todettu olevan vaarallista terveydelle. Elimistöön alumiinia kulkeutuu yleisimmin sekä ravinnon että juomaveden mukana. Sen imeytyminen on kuitenkin normaalisti erittäin vähäistä, sillä ravinnon fosfaatit sitovat alumiinin imeytymättömään muotoon. Alumiinia käytetään esimerkiksi keramiikan, paperin, lamppujen ja lasin kaltaisissa käyttötavaroissa aina lääkkeisiin, maaleihin, räjähteisiin ja polttoaineiden lisäaineisiin.

Saako koruja eri kokoisina, esimerkiksi lapselle sopivaksi?

Tällä hetkellä koruja voidaan vain pienentää. Olen valmistanut koruja myös aikuisille joilla on erityisen kapea ranne. Ota yhteyttä viestillä, niin jutellaan kokoon liittyen. Turvallisuus syistä, en kuitenkaan suosittele korua ihan pienille lapsille.

Entä jos en halua diagnoosia koruuni?

Voit pyytää tekstin myös rannekorun sisäpinnalle. Tällöin en lisää väriä kaiverrukseen välttääksemme mahdollista ihoärsytystä. Toinen vaihtoehto on että voit myös tilata I SUPPORT -tekstikorun, jossa osoitat tukesi esimerkiksi lähimmäisellesi käyttämällä esimerkiksi hänen diagnoosiaan korussa. Kolmas vaihtoehto on tilata jokin muu haluamasi teksti koruun sillä valmistamme myös teksti ja numerokoruja tilauksesta. 


Jäikö jokin vielä askarruttamaan mieltäsi? 

Avoimuus on tärkeää. Julkaisemme meiltä huomaamatta jääneitä kysymyksiä ja vastauksia yllä.